info@nordicplant.dk | Leveringstid på 1-3 hverdage

Hjortetakbregne – Platycerium Bifurcatum

59,95 DKK

Pasningsvejledning: 
Sollys:
Planten trives bedst i lys uden direkte sollys

Vanding: Planten vandes 1-2 gange hver anden uge

Højde: Planten måler 30-35 centimeter i højden inkl. lerpotte

Ryd

Planten med bladene, der ligner et gevir

Platycerium Bifurcatum er indfødt i Australien og New Guinea, hvor den her vokser i regnskovene. Der her er et varmere og fugtigt klima, som planten har tilpasset sig til. Planten går i dag under kælenavnet Hjortetakbregne, og er en del af den velkendte bregne-familie. Den har samtidig et specielt udseende, hvilket blandt andet kommer af dens støtteblade. Disse støtteblade er grøn/brunlige, og kan ses under plantens andre blade. Disse såkaldte støtteblade er baggrund for at planten kan vokse sig stor uden at bladene knækker. Udover disse, så har planten de velkendte blade, som den er navngivet efter. Bladene er lange, grønne og vokser i en viftelignende form, hvilket får planten til at ligne et gevir. 

Størrelse: Planten måler 30-35 centimeter i højden inklusiv lerpotte, hvor den samtidig måler 50-55 centimeter i bredden. (Lerpotte, 13 cm; underskål, 11 cm i diameter)

Hvordan skal hjertetakbregne – Platycerium Bifurcatum plejes?

Hjortebregnen er en forholdsvis nem plante at holde, da den er hårdført. Indendørs planten trives bedst, hvis den placeret i skygge eller delvislys. Hertil bør den ikke stå et koldt sted, hvor den optimale temperatur bør være over 10 grader. I forhold til vanding af planten, så bør den vandes 1-2 gange hver anden uge, hvor den dog skal vandes færre gange om vinteren. Der kan her gå helt op til tre uger mellem vandingerne. Hvis man dog oplever at bladene bliver gule, så kan dette skyldes at planten er for våd, hvor jorden bør udtørres.

Tip: Hvis det ønskes at plante skal vokse hurtigt, så skal planten potte skiftes hyppigt, da man herved danner plads til rødderne.

Har du nogle spørgsmål angående planten, så er du mere end velkommen til at skrive til os her.

Køb din plante online hos Nordic Plant i dag – og få den leveret direkte til døren. Se resten af vores udvalg her.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.